Manera de España (Cez Španielsko)
+13
Nikuška
XezepusMECHA
FrActraL
Xyrax
G.Z.L
nucleon
KickPato
mAt3s25
K7BO
Peny
Android
Dodes
Peter Leopold
17 posters
Strana 1 z 4
Strana 1 z 4 • 1, 2, 3, 4
Manera de España (Cez Španielsko)
(ohodnoťte môj nový avatar a logo tejto témy [fotka pod týmto textom] )
Tak som znova na Slovensku ...Vrátil som sa zo Španielska, bol som tam s mojím 18 ročným kamarátom, vlastne som tento rok nemal dovolenku ani na pláne, ale rozhodol som sa, žeby som sa mohol prejsť a ešte k tomu sa Španieli dostali do finále MS!!! Takú príležitosť som si nemohol nechať újsť...
Do Španielska som vyrazil z Košíc a to 8.7 o 22:45, cestoval som ako vždy letecky (neznášam cestu autom na dlhé vzdialenosti)...
Lístky vybavoval Peťo 2 (kamarát), ja som zatiaľ kontroloval, či budeme letieť dobre, nie aby sme sa dostali niekde do Benátok ...
Na letisku sme boli už o 22:15, lístky boli hneď, takže pol hodinku sme mali ešte času. Ale bolo v pohode, trocha sme pokecali, ešte obvolali pár ľudí a tá polhodinka nám ubehla, ako keby to trvalo 10 minút. The plane arrived...
Dĺžku cesty si už nepamätám, ale ani som ju nejak neriešil, v lietadle som si pospal a cesta tým ubehla veľmi rýchlo... Možno by som ešte mohol povedať, prečo práve Španielsko?... Španielsko bola moja vysnívaná krajina už od detstva. Všetko čo bolo v súvislosti so Španielskom som miloval. Španielsko ako krajinu, Španielsky futbal, Španielky, Španielčinu a ostatné veci. Od mojích 12 rokov som sa aktívne začal učiť Španielsky jazyk (chodil som na súkromné kurzy ku Španielskemu učiteľovi na Slovensku )... Španielčina mi išla, učil som sa ju veľmi rýchlo a musím povedať, že je to po Angličtine najjednoduchší jazyk... Prvýkrát som sa dostal do Španielska keď som mal 13 rokov, bolo to 10 dní po mojích narodeninách ako darček. Išiel som s rodičmi a bol to môj najväčší zážitok v živote... Povedal som si: "Ešte sa tam musím niekedy vrátiť." ... A podarilo sa mi to... V Španielsku som bol aj minulý rok, tenkrát s dvoma kamarátmi a podarilo sa mi to aj tento rok s jedným kamarátom a musím povedať, že tento rok to bolo najlepšie, aj kvôli futbalu...
Dorazili sme na letisko v Barcelone... Musím ešte poznamenať, že som nešiel na dovolenku do hotela ani nikde do apartmánu... Proste sme cestovali, kde sa nám zachcelo... Som veľmi rád, že sa mi Španielčina dosť zišla, hlavne keď sme sa stratili v Barcelone na námestí... Bol som v tom meste prvý krát, videl som štadión, dáke tie pamiatky a hlavne to úžasné mesto... Asi sa tam niekedy presťahujem... ... V Barcelone Peťo (kamarát) vybavil ubytovanie v jednom penzióne na 1 deň... Vyspali sme sa a ráno o 06:00 sme išli ďalej...
Naša cesta sa zastavila v krásnom Španielskom meste Tarragona... To bolo prvé a aj jediné mesto, kde sme išli na pláž a trocha si zaplávať, musím povedať, že nám to veľmi dobre padlo, teda hlavne v tých horúčavách... Veľmi sa mi páčila starorímska architektúra v tomto meste (hrady, sochy, pamätníky atď.)... Po okúpaní sme sa išli osušiť ku jednému pánovi, čo nás uchýlil do jeho karavanu...
Ďalšie miesto bolo asi najkrajšie mesto čo som kedy v Španielsku videl... Bolo to mesto Zaragoza, do ktorého sme sa dostali stopom... Zastavil nám jeden veľmi sympatický starý pán... Hneď prvá vec, čo ma v tom meste zaujala bol most Zaragoza Bridge, ktorý je podľa môjho názoru najkrajší most aký som kedy videl (a to som ich videl fakt dosť)... Tu máte dáke obrázky: ( http://www.tuvie.com/wp-content/uploads/zaragoza-bridge-pavilion-by-zaha-hadid1.jpg , http://farm4.static.flickr.com/3216/3281115799_ee02877acd.jpg , http://pureaustriandesign.com/image/tn245x_894270934.jpg )... Fakt krása modernej architektúry...
V historickom meste Teruel by ste si milovníci histórie našli svoje... Krásne stavby, akcie a historické mesto by vás určite uchvátilo... Tam sme si v jednej reštike pozreli futbalík a vybavili si ubytovanie na 2 dni, keďže sme si potrebovali trocha aj oddýchnuť... Treba ale uznať, že to bolo najteplejšie mesto, aké sme v Španielsku navštívili... Ako mne teplo vôbec nevadí, ale také teplo som napr. na Slovensku ešte nikdy nezažil... ... Fakt sila, ale super bolo.... V tomto meste sa nám stala jedna veľmi vtipná vec.... Boli sme v meste a sedeli sme na zmzline a v tom prišiel ku nám jeden chlapík (tipujem mu takých 18 rokov) a takou veľmi slabou angličtinou sa nás snažil niečo spýtať... Chvíľkami sme tým jeho divným vetám nerozumeli, ale potom sme pochopili, že hľadá železničnú stanicu v tom meste (nevieme kde bola)... Tak sme mu to vysvetlili a v tom si povedal: "Do pi*i a teraz ako to nájdem".... Chápete? ... Asi 20 minút sa nevieme dohodnúť a potom sa ukáže, že je to Slovák... My sme mu nič radšej nevraveli, aby od nás ešte nechcel, aby sme to išli hľadať s ním... ... Tak len sa po Anglicky rozlúčil a išiel ďalej... Trochu nám ho bolo ľúto, ale prišlo nám to dosť vtipné... Hádam to ale nejako našiel...
Ďalšie mesto v ktorom sme sa zastavili (predposledné) bolo Molina de Aragón (pre mňa úplne neznáme mesto ale Peťo (kamarát) ho dosť poznal, vraj tam kedysi nocoval)... Zastavili sme sa tam len pre doplnenie zásob, pretože potraviny a pitie sa nám dosť rýchlo míňalo... V tom meste sme aj prenocovali a na ďalší deň sme rozmýšľali, kde pôjdeme... Nemali sme nič dopredu naplánované... Ale potom sme sa rozhodli...
Povedali sme si, že by sme mohli ísť do Madridu, keďže sa Španielsko dostalo do finále z Holandskom... Bolo to fakt niečo úžasné... Dostať sa na finále krajiny, v ktorej práve ste... Bolo to niečo úžasné, tažko sme našli reštauráciu s televízorom, ktorá by bola prázdna, to bolo fakt všetko plné, mesto bolo zaplnené, všade boli Španielske vlajky a ľudia povzbudzovali, ale našťastie sme ešte pred začatím futbali našli v jednej veľmi peknej reštaurácie 2 voľné miesta!!! (Akurát dva pre nás dvoch)... Kúpili sme si pizzu a pivko a sledovali futubal... Kto videl, tak vie... Krásny futbal, určite jeden z najlepších na tohtoročných MS... Fakt nervy vtedy boli, hlavne po tých Holandských šancách, ale my sme neváhali a povzbudzovali v Španielskych dresoch celý zápas... ... Potom keď začalo predĺženie bola celá reštaurácia v nervoch a bolo by dosť nespravodlivé, keby vyhrali Holanďania, ktorý boli v zápase určite slabší... Ale potom príšla krásna šanca a lopta na Iniestu a góóóóól!!! ... Všetci z reštaurácie vstali a začali sa objímať, kričať, skákať, to bolo proste niečo úžasné a bol som veľmi rád, že to dopadlo tak ako to dopadlo a tým sa môj pobyt v Španielsku veľmi spríjemnil... ... Iniesta je kráááľ!!!!...
Domov som priletel dneska ráno, letec som od včera (23:15), cesta prebehla v pohode, zaspal som ešte v Španielsku a zobudil som sa už na Slovensku.... (PS: Leteli sme z Madridu)...
Takže to bol môj príbeh, hádam sa vám ho chcelo čítať a môžte aj skomentovať a ohodnotiť....
Mesto : Dallas, TX 1934
Meno : Pietro Leopoldes
Dukáty : 402632
Frakcia : Užívateľ sa nenachádza v žiadnej frakcii
Re: Manera de España (Cez Španielsko)
hm nechcel by som sa na tvojom rpipade etda prebudit na slovensku.. fakt ti zavidim aj aj by som takto siel niekam ze na volnu nohu bez ubytovania taky roadtrip vlastne... aach muselo byt super ... fakt super pribeha fakt ale fakt moc ti zavidim
Mesto : uživatel opustil fórum
Meno : uživatel opustil fórum
Dukáty : 497205
Úplne super príbeh! +karma... Najprv keď som si ho pozrel prvý krát len očami, tak som si povedal: "Nejaký dlhý kks, to asi ani neprečítam."... Ale keď som ho začal čítať a dočítal som ho, tak som bol normálne smutný... ... Úplne suprovo sa mi čítal, chcelo by to ešte nejaké pokračovanie... Krásne zážitky a obdivujem ťa ako 16 ročného chalana čo sa s ďalším mladým kamarátom vyberie po celom Španielsku... Takto by som chcel cestovať aj ja... Zastaviť sa kde sa mi len zachce a nebyť viazaný len na jedno mesto...
Krásny príbeh, krásna krajina....
K avataru: Vyšiel ti. Tie farby si super vystihol a chcel by som vidieť originál použitej fotky...
K logu tejto témy: Ani som si ešte neprečítal ten malý červený nadpís a hneď sa mi upriamil pohľad na ten obrázok.. Krásne si to spracoval... Tvoja fotka je super, vyzeráš dobre, pekné efekty si tam dal a tou Španielskou vlajkou si dal tomu ten správny tón...
Veľmi chválim a dal by som ti aj +10 kárm ak by sa dalo...
Krásny príbeh, krásna krajina....
K avataru: Vyšiel ti. Tie farby si super vystihol a chcel by som vidieť originál použitej fotky...
K logu tejto témy: Ani som si ešte neprečítal ten malý červený nadpís a hneď sa mi upriamil pohľad na ten obrázok.. Krásne si to spracoval... Tvoja fotka je super, vyzeráš dobre, pekné efekty si tam dal a tou Španielskou vlajkou si dal tomu ten správny tón...
Veľmi chválim a dal by som ti aj +10 kárm ak by sa dalo...
• The Knife and Spork
• Mantis Shrine
• Advanced Combat Theory
Android- Android User
Dukáty : 1769872
Android to napísal presne...
Krásny príbeh, dal sa veľmi dobre čítať a išla z neho úžasná voľnosť, 16 ročný chalan napriek Španielskom, niečo krásne... Niekedy ma musíš zobrať Peťko...
Inak ten most je úžasný... Chcela by som sa ním niekedy prejsť... S tebou..
(Avatar- bohový , logo témy: kráááásne)
+karma
Krásny príbeh, dal sa veľmi dobre čítať a išla z neho úžasná voľnosť, 16 ročný chalan napriek Španielskom, niečo krásne... Niekedy ma musíš zobrať Peťko...
Inak ten most je úžasný... Chcela by som sa ním niekedy prejsť... S tebou..
(Avatar- bohový , logo témy: kráááásne)
+karma
Dukáty : 1978741
Frakcia : Užívateľka sa nenachádza v žiadnej frakcii
Najlepší prispievateľ : OCT 2024
Som rád, že sa vám to všetkým páči...
Jožo: Také výletíky sú najlepšie... Sloboda, niesi na nič viazaný...
Android: Díky
Maťka: Sľubujem, že ťa niekedy do ESP zoberiem...
PS: Ak chcete pohádžem dáke obrázky z miest čo sme s Peťom fotili...
Jožo: Také výletíky sú najlepšie... Sloboda, niesi na nič viazaný...
Android: Díky
Maťka: Sľubujem, že ťa niekedy do ESP zoberiem...
PS: Ak chcete pohádžem dáke obrázky z miest čo sme s Peťom fotili...
hej hej take vylety urcite su najlepsie ale tak aj koplikovanejsie si to vybavit na slovensku pohostinnost nemas ekd tak vycestovat musis a na slovensku hlavne nieje co obdivovat velmi okrem vysokych tatier asi... no ako ej tu co obdivovat ale site nie v takej miere ... cize ked tak vycestovat dakde ako ty... ach tak rad by som siel... .. ina ten most andherny avatar super a aj logo temy
No Peťo (kamarát) zobral akurát taký foťák, že jeden obrázok by asi uploadovalo 5 minút, takže som ich musel fatálne zmenšiť, čím sa zmenšila aj kvalita obrázku, takže ich nejdem zbytočne dávať na fórum veľa, ale len niektoré... Nafotili sme ich vyše 300, takže ani neviem aké som vybral... Z každého mesta dačo...
Sú nahrané cez nejaký blbý uploader, potom ich upnem väčšie...
chvíľku počkajte, kým vám ich všetky zobrazí...
ZARAGOZA
BARCELONA
TARRAGONA
TERUEL
MOLINA DE ARAGÓN
MADRID
Sú nahrané cez nejaký blbý uploader, potom ich upnem väčšie...
chvíľku počkajte, kým vám ich všetky zobrazí...
ZARAGOZA
BARCELONA
TARRAGONA
TERUEL
MOLINA DE ARAGÓN
MADRID
Príbeh: Dokonalý, príjemný, čítala ho sestra a veľmi dobre sa počúval. ... A fakt ti závidím a v tomto si môj vzor, povieš si: "Idem do Španielska" a na druhý deň si tam... ... Fakt super... +karma
Avatar & Logo témy: Avatar hustý... Dobré foto, farbu aj font písma si vybral... Však ako vždy... Obrázok tejto témy, teda logo tejto témy je úúúúžasné, hlavne ako si tam vložil tú ESP vlajku... Krása... (sakra iba chválim ) .... Inak super new podpis.. .. Preložíš mi ten ESP text prosím? ....
K fotkám: Super sú! ... Možno je lepšie keď sú menšie, ale sú úžasné! Hlavne tá Zaragoza a Teruel! Nádhera...
Avatar & Logo témy: Avatar hustý... Dobré foto, farbu aj font písma si vybral... Však ako vždy... Obrázok tejto témy, teda logo tejto témy je úúúúžasné, hlavne ako si tam vložil tú ESP vlajku... Krása... (sakra iba chválim ) .... Inak super new podpis.. .. Preložíš mi ten ESP text prosím? ....
K fotkám: Super sú! ... Možno je lepšie keď sú menšie, ale sú úžasné! Hlavne tá Zaragoza a Teruel! Nádhera...
Ak chcete rovno hrat kliknite na toto
Zbytočné témy sú pre mna
Pekný den vám praje K7BO
K7BO- Zakladateľ / Administrátor
Vek : 30
Mesto : Liptovský Mikuláš, Slovensko
Meno : Jakub
It’s you I wanna kiss good night
It’s you I wanna hold real tight
Feeling deep inside my soul
Without you losing all control
Oh, oho, oh, oho, oh, oh
It’s you, hey you!
Dukáty : 871242
Vole Leo ty si pánko... Kde chceš, tam ideš...
Do tej Zaragozi musíme ísť niekedy spolu...
Good...
Do tej Zaragozi musíme ísť niekedy spolu...
Good...
mAt3s25- Level 21 | Epický užívateľ
Vek : 31
Mesto : Peklo
Meno : Marilyn
Dukáty : 1450693
Hustááá téma, goodne sa to čítalo a to spracovanie (logo témy, avatar) je bombové! Niekedy musíme ísť spolu aj s Maťkou... Takto ako ty, zastavíme, kde sa nám len zachce... ....
Hehe inak tie obrázky sú bombové... Zaragoza a Barcelona... TAM CHCEM!!!
Hehe inak tie obrázky sú bombové... Zaragoza a Barcelona... TAM CHCEM!!!
Mesto : Košice
Meno : Paťo
Dukáty : 835186
Díky všetkým no Vyzerá to tak, že ďalší rok tam ideme celé fórum...
Kubík: Cestovanie naprieč Španielska je tá najkrajšia vec, aká môže existovať.
Kubík: Cestovanie naprieč Španielska je tá najkrajšia vec, aká môže existovať.
jaaaj siel by som aj ja.. suepr fotky nádherné mestá nádherne spracované dobre sa mi to čítalo a ani enviem jak mam vychvalit...
Takto stačí, fakt ďakujem všetkým, som veľmi rád, že sa vám to páčilo...
Dajáke Španielsky si preskúmal?
Ee nepreskúmal, iba pookukoval...
Inak na túto fotku som obzvlášť hrdý (možno pre vás obyčajná, ale to miesto bolo magické)
PS: Boha, jak sa zhorší kvalita, keď to 10x zmenším!!!
Inak na túto fotku som obzvlášť hrdý (možno pre vás obyčajná, ale to miesto bolo magické)
PS: Boha, jak sa zhorší kvalita, keď to 10x zmenším!!!
Boha fest goodny obrázok!
strasne sa mi ta foto paci ... jaaaaj uz neukazuj nic lebo puknem zavistou
Strašne pekný obrázok! ... Byť tak na tom mieste... Ach jaj... Only dreams...
Vek : 111
Mesto : Vladivostok
Meno : Ropko
Dukáty : 1718322
Heh, som rád, že sa vám páči... Fakt úžasne tam bolo...
Leo niekedy tam zobereš celé fórum oka?
Ale no ... Ja chcem mať súkromný výlet s Leom!!!
Dukáty : 1978741
Frakcia : Užívateľka sa nenachádza v žiadnej frakcii
Najlepší prispievateľ : OCT 2024
Jasne Robo, celé fórum Celé fórum nech ide samé Ja berem maximálne Maťu a Maťa ešte ak tak...
nucleon- Level 24 | Legenda
Hej 80 kilová batožina ...
Inak Leo daj ešte dáku cool photo...
Inak Leo daj ešte dáku cool photo...
Mesto : Košice
Meno : Paťo
Dukáty : 835186
Najkrajší a najlepšie spracovaný príbeh v tejto sekcii... Tie obrázky sú úžasné ♥ ... ach jaj obdivujem ťa Leo...
G.Z.L- Level 20 | Rytier Battleonu
Vek : 30
Mesto : Brezno
Meno : G.Z.L
Dukáty : 1011411
Strana 1 z 4 • 1, 2, 3, 4
Strana 1 z 4
Povolenie tohoto fóra: